Evenementen

Facebooktwittergoogle_pluslinkedinmail

Evenementen

Het Mondiaal Centrum Breda wil van zich laten horen op momenten dat het ertoe doet. Derhalve sluit het zich aan bij lokale evenementen die in het verlengde van haar doelstellingen liggen. Ook kiest het Mondiaal Centrum Breda zorgvuldig nationale en internationale evenementen uit om daarbij aan te sluiten en lokaal/regionaal uit te dragen.
De evenementen waarbij aansluiting gezocht wordt liggen altijd in het verlengde van de doelstellingen van het Mondiaal Centrum Breda. Door aan te sluiten bij deze (inter-)nationale evenementen wordt er lokaal (stad/regio) aandacht gegenereerd.

Mee organiseren

Voor het organiseren van deze lokale evenementen maakt het Mondiaal Centrum Breda gebruik van vrijwilligers, die belangeloos veel tijd en energie steken in de organisatie van deze evenementen.
Mocht uw interesse gewekt zijn, meldt u zich dan aan als >vrijwilliger voor het Mondiaal Centrum Breda.

MCB organiseerde

Een belangrijke richting-gever voor het Mondiaal Centrum Breda is PAX
In de jaren 2015 en 2016 volgde het MCB PAX in het organiseren van activiteiten gedurende de door PAX uitgeroepen “Vredesweek”.
Ook andere Nationale en Internationale topics zullen voor het Mondiaal Centrum Breda een grond zijn om evenementen te organiseren.

Vredesweek 2016
Vredesweek 2015

Berichten evenementen


Dag van de Herdenking en Viering van de afschaffing van de slavernij.
Hoe leef je in Vrijheid?
Voor de eerste keer wordt er in Breda op zaterdag 29 juni vanaf 14.00 uur de herdenking en viering van de afschaffing van de slavernij herdacht en gevierd bij de Vredesduif aan het

Afgelopen zaterdag was het gezellig druk op het Mondiaal Centrum. ( MCB) Bezoekers konden kennis maken met diverse activiteiten en culturen in het voormalige klooster aan de Roland Holststraat.
Mustafa gaf rondleidingen om te laten zien hoe er gewoond en geleefd wordt. in het MCB. 2 weken geleden kreeg hij te

O, te laat, te laat, het is al 15.00 uur als ik kom afzakken in het Mondiaal centrum U wist het nog niet? Daar was zaterdag 18 mei de open dag. Laat me u dit vertellen, het was een geslaagde dag. Er werd geknabbeld en gebabbeld en dat kabbelt lekker


In het mondiaal centrum Breda was de tweede filmavond weer goed bezocht. De zaal zat nagenoeg vol. Het thema was vanavond wel pittig en zwaar. Waar de ondervraagden in de film over hun actieve verzet tegen, en misleiding van de Duitsers konden vertellen werden zij enthousiaster en de toon

Is deze Vrouwendag in het jaar 2019 nog steeds nodig om aandacht te vragen voor onze positie in de samenleving?
Het is 117 jaar na de eerste staking door vrouwen, in de textiel en kledingindustrie in New York?
Het is Ruim 100 jaar nadat wij ons niet alleen verkiesbaar mochten stellen maar

Broeders van Huijbergen in Breda
(1866-1876; 1890-2013)

De Broeders van Huijbergen waren meer dan 130 jaar werkzaam in Breda. Zij betrokken hen eerste huis in 1866 in de St. Jansstraat en hielpen plebaan Stoop bij de oprichting van de eerste Katholieke jongensschool in Breda. In 2013 vertrokken de laatste broeders uit de

FOTOTENTOONSTELLING ‘GUATEMALA TERUG IN BEELD’
Opening: 19 oktober 2018 om 17.00 uur in het Mondiaal Centrum Breda

Twee Brabanders, Piet den Blanken en Mario Coolen, vertellen over hun betrokkenheid bij een rechtszaak tegen Guatemalteekse staat:

Meer dan honderd mannen en vrouwen werden door doodseskaders opgepakt en zijn voorgoed verdwenen: het gebeurde in de

Geslaagde "aftrap" Vredesweek 2018

In het mondiaal centrum Breda in de Roland Holststraat in Boeimeer is vanmiddag, zaterdag 15 september, de Vredesweek 2018 Ingeluid.
Niets aantrekkend van de geluiden van de in volle gang zijnde opknapbeurt van het gebouw was het een gevarieerde middag qua mensen uit diverse windstreken en qua programma.


Opening Vredesweek in Mondiaal Centrum Breda
Levensverhaal, van daar naar hier…

Op zaterdag 15 september vanaf 13.00 uur zal de opening van de Vredesweek plaatsvinden in het Mondiaal Centrum aan de Roland Holsstraat 71.

Het thema van dit jaar is Generaties voor Vrede. Oud en jong kunnen veel aan elkaar hebben op weg


Opening Vredesweek in Mondiaal Centrum Breda
Motto: Levensverhaal, van daar naar hier…

Op zaterdag 15 september vanaf 13.00 uur zal de opening van de Vredesweek plaatsvinden in het Mondiaal Centrum aan de Roland Holsstraat 71.

Het thema van dit jaar is Generaties voor Vrede. Oud en jong kunnen veel aan elkaar hebben op

Het Mondiaal Centrum Breda richt zich op de zwakkere in onze maatschappij en vluchtelingen. Zij maakt voornamelijk gebruik van vrijwilligers. Deze vrijwilligers leggen een enorme toewijding aan de dag bij het organiseren van diverse activiteiten.
Activiteiten die er allereerst op gericht zijn om mensen samen en met elkaar in contact te brengen en vervolgens gaat het dan om de activiteit.
Het Mondiaal Centrum Breda is een Non-profit organisatie met een ANBI-status.

Print Friendly, PDF & Email