Evenementen

Facebooktwittergoogle_pluslinkedinmail

Evenementen

Het Mondiaal Centrum Breda wil van zich laten horen op momenten dat het ertoe doet. Derhalve sluit het zich aan bij lokale evenementen die in het verlengde van haar doelstellingen liggen. Ook kiest het Mondiaal Centrum Breda zorgvuldig nationale en internationale evenementen uit om daarbij aan te sluiten en lokaal/regionaal uit te dragen.
De evenementen waarbij aansluiting gezocht wordt liggen altijd in het verlengde van de doelstellingen van het Mondiaal Centrum Breda. Door aan te sluiten bij deze (inter-)nationale evenementen wordt er lokaal (stad/regio) aandacht gegenereerd.

Mee organiseren

Voor het organiseren van deze lokale evenementen maakt het Mondiaal Centrum Breda gebruik van vrijwilligers, die belangeloos veel tijd en energie steken in de organisatie van deze evenementen.
Mocht uw interesse gewekt zijn, meldt u zich dan aan als >vrijwilliger voor het Mondiaal Centrum Breda.

MCB organiseerde

Een belangrijke richting-gever voor het Mondiaal Centrum Breda is PAX
In de jaren 2015 en 2016 volgde het MCB PAX in het organiseren van activiteiten gedurende de door PAX uitgeroepen “Vredesweek”.
Ook andere Nationale en Internationale topics zullen voor het Mondiaal Centrum Breda een grond zijn om evenementen te organiseren.

Vredesweek 2016
Vredesweek 2015

Berichten evenementen

Is deze Vrouwendag in het jaar 2019 nog steeds nodig om aandacht te vragen voor onze positie in de samenleving?
Het is 117 jaar na de eerste staking door vrouwen, in de textiel en kledingindustrie in New York?
Het is Ruim 100 jaar nadat wij ons niet alleen verkiesbaar mochten stellen maar

Broeders van Huijbergen in Breda
(1866-1876; 1890-2013)

De Broeders van Huijbergen waren meer dan 130 jaar werkzaam in Breda. Zij betrokken hen eerste huis in 1866 in de St. Jansstraat en hielpen plebaan Stoop bij de oprichting van de eerste Katholieke jongensschool in Breda. In 2013 vertrokken de laatste broeders uit de

FOTOTENTOONSTELLING ‘GUATEMALA TERUG IN BEELD’
Opening: 19 oktober 2018 om 17.00 uur in het Mondiaal Centrum Breda

Twee Brabanders, Piet den Blanken en Mario Coolen, vertellen over hun betrokkenheid bij een rechtszaak tegen Guatemalteekse staat:

Meer dan honderd mannen en vrouwen werden door doodseskaders opgepakt en zijn voorgoed verdwenen: het gebeurde in de

Geslaagde "aftrap" Vredesweek 2018

In het mondiaal centrum Breda in de Roland Holststraat in Boeimeer is vanmiddag, zaterdag 15 september, de Vredesweek 2018 Ingeluid.
Niets aantrekkend van de geluiden van de in volle gang zijnde opknapbeurt van het gebouw was het een gevarieerde middag qua mensen uit diverse windstreken en qua programma.


Opening Vredesweek in Mondiaal Centrum Breda
Levensverhaal, van daar naar hier…

Op zaterdag 15 september vanaf 13.00 uur zal de opening van de Vredesweek plaatsvinden in het Mondiaal Centrum aan de Roland Holsstraat 71.

Het thema van dit jaar is Generaties voor Vrede. Oud en jong kunnen veel aan elkaar hebben op weg


Opening Vredesweek in Mondiaal Centrum Breda
Motto: Levensverhaal, van daar naar hier…

Op zaterdag 15 september vanaf 13.00 uur zal de opening van de Vredesweek plaatsvinden in het Mondiaal Centrum aan de Roland Holsstraat 71.

Het thema van dit jaar is Generaties voor Vrede. Oud en jong kunnen veel aan elkaar hebben op

Iftar in Mondiaal Centrum ter gelegenheid van ramadan.
Op zaterdag 26 mei om 21.30 uur organiseert het Mondiaal Centrum Breda aan de Roland Holststraat 71, samen met de Stichting Prisma, die vooral bestaat uit mensen met een Nederlands-Turkse achtergrond en de Stichting Saz-Koerden in het kader van de Ramadan de Iftar

Op de woensdag in de Vredesweek kwam de Mobiel Theater Geurend Hooi uit Leiden naar het Mondiaal Centrum.
Ze speelden “Onder Anderen". Daarin onderzoeken de acteurs welke verborgen vooroordelen of angsten mensen voor elkaar hebben als ze op straat, in de wijk of op school ‘onder anderen’ zijn.
korte inhoud
Drie personages

Ontmoeting van mensen in het Mondiaal Centrum Breda
Na het succesvolle toneelstuk Onder Anderen, gespeeld door mobiel theater Geurend Hooi uit Leiden, waar de relatie vluchteling als nieuwe Bredanaar met Bredanaars centraal stond (hoe gaan we met elkaar om) was er afgelopen zaterdag een Potpourri van Culturen in het pand van

Programma Vredesweek Mondiaal Centrum Breda
Meditatie over Vrede:
Op de zaterdagen 26 augustus, 2 en 9 september zullen van 16.00 uur tot 17.00 uur in het Valkenbergpark onder leiding van Rajitha Kanchenapalli momenten van bezinning worden gehouden.

Rajitha Kanchenapalli is bekend al in Breda vanwege haar meditaties op de Internationale dag van de

Het Mondiaal Centrum Breda richt zich op de zwakkere in onze maatschappij en vluchtelingen. Zij maakt voornamelijk gebruik van vrijwilligers. Deze vrijwilligers leggen een enorme toewijding aan de dag bij het organiseren van diverse activiteiten.
Activiteiten die er allereerst op gericht zijn om mensen samen en met elkaar in contact te brengen en vervolgens gaat het dan om de activiteit.
Het Mondiaal Centrum Breda is een Non-profit organisatie met een ANBI-status.

Print Friendly, PDF & Email