Exposities in de aula

Facebooktwitterlinkedinmail

De muren van de aula bieden ruimte voor het ophangen van kunst. Met enige regelmaat heeft het Mondiaal Centrum Breda hier dan ook een kleine expositie van (onbekende) lokale kunstenaars of kunst die een relatie heeft met de missie van het MCB. De kunstwerken zijn te bekijken tijdens momenten dat het gebouw open is, maar de aula niet in gebruik is voor een activiteit. Dat is bijvoorbeeld tijdens de inloop/huiskamer op maandag- en vrijdagochtend van 10.00 tot 12.00 uur, tenzij er op dat moment ook een tweede activiteit vermeld staat in onze activiteitenkalender.

Overzicht exposities


Thema: Vrede verbindt over grenzenIn Breda worden er tijdens de Vredesweek een aantal activiteiten georganiseerd, die relatie hebben met het thema ´Leven in Vrijheid´ ter gelegenheid van de viering van de bevrijding in Breda 75 jaar geleden. Aangesloten wordt bij de thema´s Vlucht,Vrede en Liefde.21 september 2019Op zaterdag

FOTOTENTOONSTELLING ‘GUATEMALA TERUG IN BEELD’
Opening: 19 oktober 2018 om 17.00 uur in het Mondiaal Centrum Breda

Twee Brabanders, Piet den Blanken en Mario Coolen, vertellen over hun betrokkenheid bij een rechtszaak tegen Guatemalteekse staat:

Meer dan honderd mannen en vrouwen werden door doodseskaders opgepakt en zijn voorgoed verdwenen: het gebeurde in de

Schilderijen Elisé Melis
September - december 2015

Mijn naam is Elisé Melis, geboren en getogen in Breda. In mijn jeugd tekende en schilderde ik heel graag. Een vijftien jaar geleden heb ik het schilderen weer opgepakt.

In de beginperiode werkte ik uitsluitend met olieverf en koos dan vaak voor een figuratief onderwerp. Later

Arpilleras - Verhalen over Leven
16 januari - 24 februari 2016

Arpillera’s zijn van linnen gemaakte wanddoeken, die door vrouwen van vermiste personen tijdens dictaturen gemaakt zijn. De driedimensionale wanddoeken komen met name uit Chili, Peru, Ecuador, Colombia, Engeland, Noord-Ierland, Ierland, Duitsland en Zimbabwe. De doeken zijn gemaakt door vrouwen uit volkswijken

Sculptuur Tom L'Istelle - "bestemming onbekend"
6 maart - ... 2016
Het vluchten van mensen uit vrees voor oorlog en geweld is iets van alle tijden, maar recentelijk worden we weer overspoeld met beelden van vluchtelingen die alles achter laten en te voet of op gammele bootjes vertrekken naar een onbekende bestemming.

Print Friendly, PDF & Email