Het MCB en de wijk Boeimeer

Facebooktwitterlinkedinmail

Kaart met de wijk BoeimeerHet Mondiaal Centrum Breda is gelegen in de wijk Boeimeer, ten zuid-zuidwesten van het centrum van Breda. Bewoners van de wijk zijn een primaire doelgroep van het centrum. Wij bieden meerwaarde voor de wijk door:

  • Activiteiten te organiseren/faciliteren waar wijkbewoners aan kunnen deelnemen
  • Ruimte te bieden aan eigen initiatieven van wijkbewoners

Voor een overzicht van alle komende activiteiten, zie onze maandelijkse activiteitenkalender. Hieronder staan wat voorbeelden genoemd.

Voorbeelden activiteiten voor wijkbewoners

  • Op woensdag- en vrijdagochtend van 10.00 tot 12.00 is er iedere week een open inloop / ‘huiskamer.’ Iedereen van dichtbij en van verder weg die een praatje wil maken met buurt-/stadsgenoten, een kopje koffie of thee wil drinken, een vraag heeft of advies nodig heeft, is van harte welkom!
  • Eén keer per maand is er een diner, onder de “noemer” “Samen eten” kunt u voor het kleine bedrag van €3.50 deelnemen aan een (meestal) origineel buitenlands 3 gangen menu bereid door of een van onze bewoners of ander aan het MCB verbonden vrijwilliger. Samen eten is tenslotte gezelliger dan alleen!

Voorbeelden initiatieven van wijkbewoners

  • De Wijkraad Boeimeer houdt sinds het najaar van 2015 haar vergadering met wijkbewoners in het Mondiaal Centrum Breda.
  • Bewonersnetwerk “Boeimeer Borrel(t)” organiseert met enige regelmaat informatieve en gezellige bijeenkomsten in het Mondiaal Centrum Breda waarbij “Meer mensen in de wijk leren kennen” centraal staat.
Print Friendly, PDF & Email