MCB Integratie activiteiten

Facebooktwittergoogle_pluslinkedinmail

Het Mondiaal Centrum Breda zet zich in voor vluchtelingen. Daarvoor heeft ze onder andere het “Maatjesproject” opgestart.
In het kader van dit maatjesproject, probeert het MCB bij te dragen aan de integratie van deze vluchtelingen. Een onderdeel daarvan is om de vluchteling samen met hun maatje, naar typisch Nederlandse oorden te brengen en hen daarover te informeren.Het was feest, Jawel, misschien niet voor de christenen onder ons maar wel voor de Moslims waar dan ook ter wereld. De Ramadan is voorbij en dat betekent, suikerfeest. Het is de blijdschap dat de vastenmaand is volbracht. Iedereen naar eigen kunnen. Dit jaar was de Ramadan van maandagochtend

Vasten in het Jodendom, Christendom en Islam

Op donderdag 2 mei organiseerde Sazan Melko een interessante bijeenkomst voor het maatjesproject voor de maatjes en de nieuwe bewoners.
Het was een druk bezochte bijeenkomst waar eerst gezellig gegeten werd.

Daarna legde Jan Hopman bij afwezigheid van Philip Soesan de drie belangrijkste Vastendagen uit bij

Naar aanleiding van onze eerdere oproep.

Er hebben zich op dit moment voldoende kandidaten aangemeld om een nieuwe basiscursus Arabisch te starten!
Alle belangstellenden worden uitgenodigd voor een korte kennismakingsbijeenkomst op woensdag 26 september om 19.00 uur in het Mondiaal Centrum Breda Roland Holststraat 71 Breda (Boeimeer).
Ook wie zich nog niet aangemeld


Opening Vredesweek in Mondiaal Centrum Breda
Motto: Levensverhaal, van daar naar hier…

Op zaterdag 15 september vanaf 13.00 uur zal de opening van de Vredesweek plaatsvinden in het Mondiaal Centrum aan de Roland Holsstraat 71.

Het thema van dit jaar is Generaties voor Vrede. Oud en jong kunnen veel aan elkaar hebben op

Anas Tabbara, een van de leerlingen van Anthony schrijft hieronder over zijn ervaringen tijdens zijn studie periode.

Als je een nieuwe taal wilt leren, moet je de taal elke dag oefenen, daarom ben ik opzoek gegaan naar Nederlanders en activiteiten om te doen in Breda. Een vriend van mij vertelde me

Inburgeren is het allerbelangrijkste onderdeel dat een vreemdeling moet doormaken om in Nederland te kunnen aarden. Met de inburgering leert hij/zij gewoontes, gebruiken en het "normale leven" in zijn nieuwe land kennen. Inburgeren begint met kennis van de (in dit geval) Nederlandse taal, omdat dat de basis is om kennisOp maandag 18 juni werd in het Mondiaal centrum het Suikerfeest gevierd. De organisatie van het feest lag bij een viertal organisaties te weten: Surplus Welzijn, Jara, Stichting Saz-Koerden en het Maatjesproject van het Mondiaal Centrum Breda.

Tijdens een korte inleiding door Rashad Willemsens van Surplus Welzijn, waarbij hij inging op

Iftar in Mondiaal Centrum ter gelegenheid van ramadan.
Op zaterdag 26 mei om 21.30 uur organiseert het Mondiaal Centrum Breda aan de Roland Holststraat 71, samen met de Stichting Prisma, die vooral bestaat uit mensen met een Nederlands-Turkse achtergrond en de Stichting Saz-Koerden in het kader van de Ramadan de Iftar

Een dagje Parijs met mijn maatjes.
Omdat Anas, Mohannad en Majd nu alledrie bezig zijn of gaan beginnen aan B1, vond ik het een mooie afsluiting van bijna een jaar conversatiebegeleiding een traktatie om deze drie maatjes uit te nodigen voor een dagje Parijs op mijn kosten.
Op woensdagochtend, 19 juli, zijn

De Blijdorp-uitstap (‘maatjesproject’, MCB) verliep zo:
In de jungle ‘the lion sleeps tonight,’ aldus zegt het lied; en de leeuw slaapt overdag in Blijdorp, zo zien we. We wijzen elkaar aan waar mevrouw en meneer Leeuw liggen te dromen… misschien van de savanne? Vanwege hun vacht, met de kleur van het

Print Friendly, PDF & Email