Naald en Draad

Facebooktwitterlinkedinmail
Naals en Draad top

Naald en Draad

Een van de activiteiten van het Mondiaal Centrum Breda is de naai en handwerkgroep “Naald&Draad”.

woensdagmiddag is er van 14.00 uur tot 16.00 uur

Naald en Draad producten

voor vluchtelingenvrouwen de gelegenheid om
eigen kleding te maken of te verstellen, om te haken te breien of voor andere technieken met naald en draad.

Al werkend en pratend kan men in een veilige en prettige omgeving in contact komen met andere mensen en de Nederlandse taal oefenen.

Dit alles onder de bezielende begeleiding van onze vrijwilligers.
Zij kunnen U op weg helpen met de naaimachine en ander handwerkgereedschappen.

Wol en Stoffen zijn kosteloos aanwezig.

nend3kindweb

Ook voor kinderopvang wordt gezorgd, met leuke activiteiten voor de kleintjes.

De vrijwilligers:

Beppie, David, Ellen, Gemma, Jeanne, Jane, Jose, Loubna, Magda, Marina, Naima en Trudy.

vrijdagmiddag is er van 13.00 uur tot 15.00 uur

een Naald en Draad groep actief in het Mondiaal Centrum, Roland Holststraat 71 te Breda, waarbij vrouwen uit andere culturen maar ook wijkbewoners uit Boeimeer kunnen deelnemen. Naaimachines zijn aanwezig.

De opzet is dat er onder deskundige begeleiding geleerd wordt om patronen te tekenen en zo je eigen kleding of een ander mooi kledingstuk te maken. Ook is het mogelijk om te leren de eigen kleding zelf te herstellen. Het is de bedoeling van elkaar te leren zowel praktisch qua handvaardigheid als van elkaars cultuur.

Voor het maken van kleding dient men zelf stof mee te brengen. Er worden verder geen kosten berekend.
Informatie en opgave per e-mail aan: Emmy of Loveness Anaman.

Informatie Flyer

Handwerkgroep “Naald en draad”
Sewing and Needle workgroup “Needle and Thread”
Folder in het Arabisch

 

 

 

Berichten Naald en Draad

[raw]


Vandaag heb ik gesproken met Emmy.Emmy is van geboorte Surinaamse maar heeft een groot deel van haar jeugd op Curacao doorgebracht. Zelf verteld ze hierover; “ik ben geboren in een dorp genaamd Kwatta. Ik ben dus in de Kwatta geboren”. Of die kwatta aan onze kwatta gelieerd is?


Breng als oppas je eigen kind mee!Combineer het oppassen op je eigen kleine kind(eren) op woensdagmiddag met het oppassen op de kleine kinderen van niet-Nederlandse moeders. Deze moeders komen op woensdagmiddag in de "Naald en Draad"-groep van het Mondiaal Centrum bij elkaar om te handwerken, kleren

Nou, we nemen nogmaals afscheid
Echter, zo ’n pijn als afscheid kan doen en hoe het ook vermag te doen lijden, deze keer waren er verheugde gezichten. Dat kan, hou me ten goede , aan de taart gelegen hebben die al stond te lonken bij binnenkomst. Je weet het

Kinderoppas gevraagd


Wekelijks op woensdagmiddag komt een groep vrouwen, voornamelijk van niet-Nederlandse afkomst, naar de “Naald en Draad”-bijeenkomst in het Mondiaal Centrum (Roland Holststraat 71 Breda, Boeimeer) om daar kleding te maken of te herstellen, maar gezelligheid vinden zij ook belangrijk.

Zij brengen hun (kleine) kinderen steeds mee. Om de moeders ongestoord


LET OP: Wijzigingen MCB activiteiten!
Met ingang van september, vervalt de inloop op maandagochtend.
Deze inloop verschuift naar de woensdagochtend van 10:00 tot 12:00 uur.
IEDEREEN is van harte welkom.
Naald en Draad
Bij de activiteitengroep "Naald en Draad", op woensdagmiddag, is er weer plaats voor nieuwe deelnemers. We zoeken hiervoor speciaal statushouders en vluchtelingen

Naald en Draad Mondiaal Centrum breidt zich uit

Vanwege het grote succes en toeloop van de Naald en Draadgroep, die zich met name op vluchtelingenvrouwen richt zal er op 13 april van 13.00 uur tot 15.00 uur een nieuwe groep starten in het Mondiaal Centrum, Roland Holststraat 71 te Breda,

De activiteiten van onze vrijwilligers die de Naald en Draad activiteit organiseren is een groot succes te noemen, niet alleen hun inzet en vaardigheden dragen daaraan positief bij. Dit heeft geleid tot een grote groep deelnemers en veel creatieve ideeën en modieuze ontwerpen en kledingstukken zijn er al ontstaan.
Door vrijwilligers

[/raw]

Het Mondiaal Centrum Breda richt zich op de zwakkere in onze maatschappij en vluchtelingen. Zij maakt voornamelijk gebruik van vrijwilligers. Deze vrijwilligers leggen een enorme toewijding aan de dag bij het organiseren van diverse activiteiten.
Activiteiten die er allereerst op gericht zijn om mensen samen en met elkaar in contact te brengen en vervolgens gaat het dan om de activiteit.
Het Mondiaal Centrum Breda is een Non-profit organisatie met een ANBI-status.

nend4web
nend5web
nend6web
nend7web
Print Friendly, PDF & Email