Wat doen wij?

Facebooktwitterlinkedinmail

Het Mondiaal Centrum Breda heeft een tweeledige bestemming:

  1. ‘Huiskamer’ voor de wijk Boeimeer (en de stad Breda)
  2. Steunpunt voor mensen die hulp zoeken

Voor meer informatie over de achterliggende gedachte, zie de pagina’s ‘over ons‘ en ‘uitgangspunten‘.

Omdat het MBC pas sinds april 2015 open is, zijn concrete activiteiten in het kader van deze twee doelstellingen nog volop in ontwikkeling. Voor concrete data zie de maandkalender van het MCB.

1. ‘Huiskamer’ voor de wijk Boeimeer (en de stad Breda)

cup-348719_1280Inloopochtend / ‘huiskamer’, ma. & vrij. ochtend, 10.00 tot 12.00 (gestart)

Iedereen van dichtbij en van ver weg die een praatje wil maken met buurtgenoten, een kopje koffie of thee wil drinken, een vraag heeft of advies nodig heeft is daar van harte welkom. Met deze Inloop wil het MCB mensen met elkaar in contact brengen en een veilige aanlegsteiger bieden.

Cultureel programma, laatste za. avond v/d maand, 20.00 (v.a. sept. 2015)

Activiteiten in het kader van dit programma zijn bijvoorbeeld muziek, eten, verhalen vertellen, gedichten voordragen, een modeshow, of een combinatie. Het algemene thema is ‘verbinding’, waarbij verbinding van verschillende culturen centraal staat.

Mogelijke toekomstige activiteiten

Het MCB kan de locatie worden voor tal van wijkgebonden activiteiten: van kerstmarkt tot een midzomerfeest, van een bingo-avond tot een wijk-cabaret. Het MCB biedt ruimte voor culturele activiteiten (muziekuitvoeringen, lezingen, creatieve workshops), maar ook voor cursussen (bijvoorbeeld pc- taal-, en muziekcursussen). De bijbehorende tuin leent zich wellicht voor therapeutische activiteiten en (zeer kleinschalige) stadslandbouw.

2. Steunpunt voor mensen die hulp zoeken

Activiteiten in het kader van deze tweede doelstelling zullen in de nabije toekomst nog ontwikkeld worden. Hierbij valt bijvoorbeeld te denken aan een informatiebalie voor vragen op o.a. medisch, sociaal of juridisch gebied, maar ook aan cursussen. Maar ook aan een voorziening van “bed, bad en brood” voor vluchtelingen, iets waarvoor het pand waarin het MCB gehuisvest is, uitermate geschikt is.

Print Friendly, PDF & Email