Wijkverpleegkundigen Boeimeer

Facebooktwitterlinkedinmail

Hieronder stellen de wijkverpleegkundigen van de wijk Boeimeer, Jeske Kessels en Astrid Pape, zich aan u voor. U kunt hen regelmatig bij het Mondiaal Centrum Breda tegenkomen.

“Er is veel veranderd in de zorg sinds januari 2015, dus veel onduidelijkheid voor sommigen. Waar vind u nu degene die u kunnen helpen met uw vraag over verzorging en verpleging thuis? Vroeger wist u dit wel. De wijkverpleegkundige woonde boven het wijkgebouw en reed door de wijk, was een bekend persoon in de wijk. Voor al uw vragen aanspreekbaar voor iedereen, hoe kunnen we dit gevoel weer terug krijgen?

Via deze weg willen wij ons graag voorstellen, wij zijn Jeske Kessels en Astrid Pape beide wijkverpleegkundigen in de wijk Boeimeer. Een belangrijke rol van de wijkverpleegkundige is onafhankelijk voorlichting geven. Ook om bewoners inzicht te geven in hun gezondheidssituatie, met preventieve redenen.

Wij willen graag uw aanspreekpunt zijn, daarom is het idee ontstaan om aan te sluiten bij de inloopochtenden voor bewoners van de wijk op maandag- en vrijdagochtend van 10-12 uur, in het Mondiaal Centrum Breda (MCB), Roland Holststraat 71. De vrijwilligers van het MCB zorgen voor koffie, thee, gezellig praatje maar kunnen u natuurlijk op weg helpen bij wie u moet zijn met een vraag.

Graag willen wij u ontmoeten in Mondiaal!”

Wijkverpleegkundigen Jeske Kessels en Astrid Pape

Links Jeske Kessels en rechts Astrid Pape.

Wat doen de wijkverpleegkundigen in uw wijk?

Segment 1

De wijkverpleegkundige Astrid Pape en Jeske Kessels zijn werkzaam in “segment 1 Boeimeer- Ruiterbos.” Het gaat hierbij om activiteiten die niet direct te koppelen zijn aan een individueel zorgtraject van een cliënt. Denk aan deelname in het sociale wijkteam en andere wijkgerichte activiteiten zoals het Mondiaal Centrum Breda. De redenen dat de wijkverpleegkundigen aanwezig zijn bij de activiteiten is dan ook preventief, problemen signaleren, een aanspreekpunt voor de wijk.

Segment 2

In “segment 2” zijn meerdere wijkverpleegkundigen aan het werk. De wijkverpleegkundigen verzorgen een indicatie voor een cliënt, zodat er zorg ingezet kan worden. Indiceren en organiseren van zorg is gericht op versterking van de eigen regie en zelfredzaamheid van cliënten hun netwerk.

Print Friendly, PDF & Email